Rulletrappe og trappe
I begge ender af alle perroner under perrontaget er der rulletrapper og en almindelig trappe. Ikke alle steder rulletrapper i begge retninger – så i en snæver vending må man slæbe sin bagage.
Elevator
På alle fjerntogsperroner findes elevator i den nordlige ende.
Skift tog på Hamburg Hbf
Du må ikke planlægge med mindre end en halv time til at skifte tog på Hamburg Hbf.
Heldigvis er Hamborgs hovedbanegård ikke så svær hvis du holder hovedet koldt. Skilte og højtalerudkald kan være svære at følge med i, men åbn din telefon og tast www.bahnhof.dk, vælg Hamburg Hbf, departures, long distance, og vupti kan du følge med i hvad der sker på banegården!
På spor 13 og 14 kører fjerntogene mod syd. På spor 11 og 12 kører typisk togene til/fra Danmark. På spor 7 og 8 kan danskertog også holde. Og endelig spor 5 og 6 med regionaltog mod Lübeck og Rostock. Perronerne er opdelt i to: A og B. Men det har ikke betydning for de lange internationale tog, der benytter hele perronens længde.
Hvad er nord og syd på banegården? Danske tog kommer ind fra nord ligesom togene fra Kiel og Flensborg, alle øvrige tog kører mod syd ud af banegården, også tog til Lübeck.
Der er skærme ved hvert spor. Hold altid øje med om der kommer en hvid bjælke øverst med løbende besked. Her vil der stå om toget er forsinket, om vognopstillingen er ændret, om perronen er ændret. Det vil også blive sagt i højtalerne, men det er typisk svært at høre.
Hvor i toget holder min vogn? Når dit tog er det næste i rækken over tog til sporet, vil der på skærmen være vist detaljer, du har brug for. Der er flere skærmbilleder, der skifter, men en af dem fortæller vognnumrene og hvilke afsnit vognene holder ved.
Mad og drikke på Hamburg Hfb
Wandelhalle har to etager med butikker og restauranter og Südsteg har take-away butikker (nudler, pizza).
Midt i Wandelhalle er der et Food Coart, hvor der er bedre restauranter og steder at sidde og spise sin mad i fred og ro. Man kan godt tillade sig at købe mad flere steder, og så sætte sig ét sted – sålænge man leverer bestik tilbage til det rigtige sted.
På øverste etage i Wandelhalle er der et Edeka supermarked. Det bliver let noget nusset og kaotisk. Har du lidt mere tid, så er Edeka på Spitalerstrasse en hel del lækrere at handle i.
Se oversigtskort over butikker:
Bagagebokse befinder sig i vandrehallen flere steder. Der er både bokse til mønter, fx 5 euro i mønter, og også til kreditkort.
Der er bemandet Info-station i Wandelhalle i den østlige ende (mod Kirchenallé).
Det er også i hallens østlige ende at der er nedgang til toiletter (herrer og damer samt handicap). Det er betalingstoiletter med 1 euro. Både mønter og kreditkort.
Der er IKKE toiletter ved restauranterne.
Til højre for Foodcourt findes DB’s billetsalg.
En af redaktørernes ynglingsspisesteder er den indiske restaurant Manju. Meget lækker, frisk tilberedt indisk mad. Ofte får du udleveret en bip-brik, og så henter du tallerken ved disken. Ikke alkohol. En halv time er nok til at bestille og nyde sin mad. Meget moderate priser, 9-12 euro.